Parkeeradvies
Op zondag 23 maart 2025 is naar schatting vanaf 10.30 uur het centrum van Oss afgesloten. Dan gaan de vele praalwagens die deelnemen aan de Osse Halfvastenoptocht zich opstellen op de Raadhuislaan. Gelukkig beschikt Oss over ruime parkeermogelijkheden.

  • Het parkeerterrein aan sportpark de Rusheuvel, aan de Rusheuvelstraat, ligt op loopafstand van het centrum en biedt 1000 gratis parkeerplaatsen.
  • Bij hockeyclub MHC Oss aan de Macharenseweg is ook voldoende mogelijkheid om gratis te parkeren.
  • In Parkeergarage BergOss aan de Oostwal 177 kunt u voor slechts € 4,00 euro de hele dag uw auto kwijt. Maar let op i.v.m. de optocht is deze van ca. 10.30 uur tot 16.00 uur niet bereikbaar.
  • Ook bij het NS station zijn tegen betaling ruime parkeermogelijkheden.
  • De verkeersbegeleiders van de Osse Halfvastenoptocht geven u graag advies over de dichtstbijzijnde parkeerplaats.

Goede verbinding met trein, taxi en bus

Zowel vanuit ’s-Hertogenbosch als vanuit Nijmegen zijn elk half uur treinverbindingen van en naar het station Oss. Het station ligt op 500 meter afstand van de optocht route, dus u staat in no-time midden in het feestgedruis. Bovendien zijn er vanuit de Osse buitenwijken en omliggende dorpen prima busverbindingen naar het Osse centrum. Ook Taxi Vervoerservice van Driel staat voor u klaar om u van A naar B te brengen. Zij zijn bereikbaar op 0412-676900. Neem de trein, taxi of de bus, lekker relaxt en geen gedoe met parkeren!

Overnachten in Oss

Voor de deelnemers aan de Osse Halfvasten optocht bieden de diverse Osse hotels voldoende mogelijkheden om te overnachten, zoals:

  • Boutique Hotel De Weverij, Oostwal 175, 5341 KM Oss, 0412-694646
  • Naaldhof Best Western hotel, Docfalaan 22, 0412-622129
  • Fletcher Hotel Oss, Nelson Mandelaboulevard 22, 0412-870040
  • Ook bezoekers van de Osse Halfvastenfeesten raden we aan tijdig een slaapplaats te reserveren, tenzij u beschikt over een sympathieke BOB die zorgt voor een veilige thuisreis!

Veel gestelde vragen

Worden er ook kaartjes verkocht met overnachting?

Helaas, wij verkopen enkel kaartjes voor het feest. Een overnachting zul je zelf moeten boeken via Booking.com of Airbnb bijvoorbeeld. Suggesties: Boutique Hotel Cordial, Fletcher Hotel Oss en Hotel de Naaldhof.

Is er een bewaakte garderobe bij het feest?

We hebben geen bewaakte garderobe, maar er zijn wel kluisjes/lockers waar je de jas of andere spullen in kunt doen.

Kan ik een parkeerplaats reserveren?

Nee dat is niet mogelijk, gezien het ruime aanbod aan parkeerplaatsen in het Osse centrum is dat ook niet nodig. Let wel dat er op het Eikenboomgaardplein (waar de feesttent staat) in het weekend van Halfvasten een wegsleepregeling van kracht is.

Rijden er pendelbussen vanaf het station?

Er rijden geen pendelbussen naar het centrum. Het is 14 minuten lopen vanaf Oss Centraal station naar het Eikenboomgaardplein.

Zijn er ook VIP tickets voor het feest?

Nee we hebben geen VIP tickets, want wij vinden elke bezoeker belangrijk.

Wat moet je niet vergeten?

Koop op tijd je kaartje om teleurstelling te voorkomen. Zorg er ook voor dat je op tijd langs de route staat voor de optocht zodat je een goede plek hebt.