Jaarlijks rijdt er een paar weken na carnaval een prachtige optocht door de Osse straten. De prijswinnaars van carnavalsoptochten komen dan samen waardoor de mooiste creaties nog één keer te zien zijn.

Dit seizoen zal op zondag 23 maart 2025 om 13.11 uur de optocht starten vanaf theater de Lievekamp in Oss. We verwachten aankomend jaar ook weer tientallen deelnemers met een mooie mix van grote wagens, kleine wagens, prinsenwagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo’s/individuen en natuurlijk de jeugd.

Het grote verschil tussen de Osse Halfvastenoptocht en carnavalsoptochten is dat er bij de Osse Halfvastenoptocht deelnemers uit verschillende dorpen, steden en regio’s meedoen. Hierdoor zie je niet alleen de mooiste creaties, maar ook vele verschillende manieren van bouwen.

Direct na de optocht gaat de tent aan de Eikenboomgaardplein open zodat de bezoekers en deelnemers hier weer lekker op kunnen warmen. In de tent kun je lekker bijkomen, een drankje doen en toeleven na de prijsuitreiking die op de avond na de optocht plaats vindt.

Het feest

Alleen de Osse Halfvastenoptocht maakt het Osse Halfvastenweekend niet compleet. Er is op zaterdag ook altijd een groot feest in de tent op het Eikenboomgaardplein. Wil je hier meer over weten klik dan op onderstaande button.

Praktische informatie

Op zondag 3 maart start de Osse Halfvastenoptocht bij het Gemeentehuis en we verwachten de eerste deelnemers tussen 15.00 uur en 15.30 uur op de Eikenboomgaard waar het einde van de optocht is. Zorg dat je al toeschouwers op tijd langs de route staat. Het kan erg druk zijn en gedurende de ochtend/begin van de middag zal een deel van het centrum worden afgesloten.

Meer weten?

We hebben een aantal vragen verzameld die we vaker krijgen. Mocht je informatie op de website missen kijk dan zeker bij onderstaande vragen.

Veel gestelde vragen

Moet er entreegeld betaald worden om de optocht te kunnen bekijken?

Nee, we willen de optocht voor iedereen toegankelijk houden en vragen daarom geen entreegeld.

Zijn er speciale parkeerplekken voor het bezoeken van de optocht?

Nee er zijn geen speciale parkeerplaatsen. In en om het centrum van Oss zijn volop parkeergelegenheden aanwezig. Ze zijn niet allemaal de hele dag bereikbaar. De parkeerplaats bij de Rusheuvel is goed bereikbaar en heeft voldoende plaatsen waardoor hier waarschijnlijk altijd plek zal zijn.

Mogen we langs de kant muziek maken/spelen?

Ja langs de kant mag er muziek zijn, dat vinden we zelfs erg gezellig. Let hierbij wel op dat je andere niet tot last bent. Wil je gebruik maken van versterkte muziek zet deze dan niet te hard en let er ook op dat je de act van deelnemers van de optocht niet verstoord.

Kan iedereen naar de prijsuitreiking komen?

Ja iedereen is welkom bij de prijsuitreiking en er wordt hier ook geen entree gevraagd.